Quantcast
Channel: DIALIZA RENALA
Viewing all 105 articles
Browse latest View live

Fitoterapia - soluția unei vieți sănătoase

$
0
0

Viaţă "modernă" a creat şi mai construieşte în continuare tot mai mulţi factori de îmbolnăvire. Prin apă poluată, alimente cu adaosuri de substanţe dăunătoare sănătăţii, aer poluat, hrana aşa zisă "bine gătită", medicaţia alopată şi mai nou....plantele modificate genetic. Toate aceste lucruri au la bază "setea" nesăbuită de a câştiga profituri imense în timp scurt, călcând în picioare, de cele mai multe ori, cu bunăştiinţă legile naturii, nemaiţinând cont de efectele, pe termenn lung, asupra sănătăţii noastre.

 Un vechi proverb spune "că, este mult mai ușor să previi, decât să vindeci". De aceea, înainte de a folosi un tratament natural bazat pe plante , trebuie să ţinem cont de factorii care duc la aceste îmbolnăviri, cum ar fi oboseala, stresul, tutunul, alcoolul. Evitând aceste lucruri, deja avem un pas important spre sănătate.

De multe ori ne punem întrebarea.....
Cum de au reuşit bunicii noştri să ajungă vârste aşa  de înaintate?
Explicaţia o avem chiar de la ei. Bunica mea, în vârstă de 90 de ani spune aşa:
Eu nu am mâncat niciodată salam, am mâncat preparate tradiţionale făcute în casă, roşii şi tot felul de verdeţuri din grădină, nu am ştiut prea des ce este mersul cu maşina. Mergeam tot timpul pe jos distanţe mari. Nu trăiam cu gândul la lipsurile zilei de mâine.....şi erau destule. Şi nu mai spun, maică, că atunci când aveam vreo suferinţă, nu  erau medicamente din astea.....care cică "îţi iau durerea cu mână". Mergeam pe deal, pe coasta muntelui, şi adunam plante, crescute natural, făceam un "obloj" cu care mă tratam. Şi iată cum de am ajuns 90 de ani fără să mă doară nimic. Văd fără ochelari, merg fără să mă cocoşez, mai merg şi la lucrul câmpului ca să arăt tineretului ce înseamnă viaţă trăită natural.

Inspirat fiind de viaţa bunicii, am deprins folosirea tratamentelor naturiste. Acum aproximativ 13 ani, în urma unui abces tracoidal, am fost diagnosticat şi cu insuficienţă renală. La inceput a fost de grad 1 dar într-un an a devenit de grad 4.....declarat insuficienţă renală irecuperabilă Nu era cale de vindecare. Tratamentul a fost, şi încă mai este, dializa renală. O situaţie destul de dificilă dar care cu ajutorul produselor naturiste am reuşit timp de 13 ani să o duc pe picioare această boală.. La începuturile acestei boli nu am avut curaj să fac şi altceva decât ce îmi spuneau medicii specialişti.  Doar tratamentul alopat şi bineânţeles şedinţele de dializă. Dar cu timpul, cum sunt un dornic de informaţie nouă, am cautat informaţii, să văd cum bunica a ajuns vârsta de 90 de ani. Am citit.....am citit.....şi iar am citit. Am sunat, am vorbit cu medici fitoterapeuţi, am cerut o schemă de tratament, şi am început lupta. Mulţi dintre medicii fitoterapeuţi au avut rezerve îmi a recomanda produsele naturale, spunând că trebuie să întreb medicul nefrolog dacă acceptă aceste remedii. Am întrebat....dar răspunsul a fost categoric nu. Se ştie, şi cred că nu trebuie să vă repet eu, că medicina alopată nu acceptă tratamentele alternative. Şi ştim cu toţii de ce, dar nu intrăm în miezul problemei. Am avut multe divergenţe pe această temă cu medicii, dar am învăţat multe lucruri. Cum ar fi că...."tăcerea e sfântă". Cum am spus, cu ajutorul fitoterapeuţilor, cu un psihic foarte optimist şi cu multă încredere, am ajuns astăzi, să nu mai iau nici un fel de medicaţie.  Nu mai înghit cu pumnul pilule pentru a putea susţine organismul în insuficienţa renală. Această boală aduce cu ea şi nenumărate complicaţii, cum ar fi anemia, hipertensiunea sau hiperfosfatemia. Aceste deficienţe valorice din organism, duc în timp la situaţii neplăcute. Dar iată că, în decursul a aproximativ 9 ani, de când folosesc naturistele, aceste boli asociate nu mai pot să îşi facă prezenţa.  Acum tensiunea arterială este în limite normale, anemia nu mai prezintă probleme, hemoglobina, de multe ori fiind cu valoare prea ridicată, iar fosforul, care de multe ori face ravagii în rândul pacienţilor dializaţi, nu mai crează probleme.

Aşadar, nu trece zi, în care să nu îmi iau tratamentul naturist, care la momentul actual este de intreţinere. Pe lângă un psihic foarte bun, o alimentaţie corectă şi exerciţii fizice, tratamentele naturiste sunt baza unei vieţi sănătoase. La momentul actual cunosc toate cadrele medicale secretul meu în lupta cu boala, magia plantelor, de a-mi menţine sănătatea, şi apreciază foarte mult acest lucru.
Ca să completez pledoaria mea pentru
  terapii complementare 

aş vrea să vă prezint, bucurându-mă totodată, ca pe data de 21 septembrie s-a lansat cartea în format electronic(dvd)
Terapia Rose

volumul 1, în care domnul Mircea Hodârnăuşi
 dr.      dr. Ladislău Rosenberg

 detaliază pe înţelesul tutoror,  îmbinarea între diversele metode de medicină complementară şi alternativă, care încearcă să stimuleze procesele de autovindecare ale organismului. Se prezintă sub formă de imagini, video şi text, cu rolul de educaţie sanitară în prevenţia şi vindecarea bolilor cu ajutorul  acupuncturei, apiterapiei, fitoterapiei, aromaterapiei şi ayurveda. Crescând imunitatea, cu ajutorul acestor terapii, protejăm acest sistem vital, împotriva tuturor bolilor.

Ar trebui cu toţii să înţelegem că, plantele pe care călcăm, le folosim sau le ridiculizăm sunt esenţa vieţii şi în special, a sănătăţii noastre. Plantele sunt fascinante şi misterioase, de la mirosul atrăgător, încântarea ochiului, dezvoltarea înţelepciunii, plantele sunt şi trebuie să rămână în conştiinţa noastră ca cei mai apreciaţi şi stimaţi prieteni.

Cosmetice naturale Marillys

$
0
0

  Natura are o putere uimitoare asupra noastra, deoarece suntem parte din ea.

Noi, oamenii, am fost creaţi în concordanţă cu natura. De-a lungul timpului, datorită dezvoltării, s-a îndepărtat mult de creaţia naturii. Alimentaţia s-a îndepărtat mult  de cea naturală, aer poluat, apă poluată, şi nu în ultimul rând, chiar şi produsele de îngrijire personală au fost "chimicalizate". Dar cu timpul, văzând că efectele acestor adaosuri chimice sunt devastatoare, mulţi dintre consumatori au dorit să se întoarcă spre natură, spre stilul de viaţă pentru care a fost creat. Încercăm, şi cu timpul vom şi reuşi, să avem o alimentaţie bio, să bem o apă fără nitraţi, să respirăm un aer curat, să îngrijim pielea doar cu produse cosmetice naturale.

 De alimente nu voi vorbi, nici de apă sau aer, vă voi propune să vorbim de un brand lansat pe piaţa din România de 5 ani, care ne pune la dispoziţie o gamă variată de

produse cosmetice

care au la bază ingrediente 100% naturale, ajutându-ne să trăim mai sănătos, mai natural şi să ne menţinem mai mult frumuseţea.
Marillys

s-a născut din dorinţa de a face produse homemade, în care să pui câte puţin din sufletul tău şi să dăruieşti celorlalţi, primind înapoi aprecieri pentru calitatea lucrului bine făcut.
Adriana....sau Marillys, a încorporat în aceste produse, extracte din plante,crescute în mediul lor natural. Aceste cosmetice îți asigură o piele sănătoasă și luminoasă.

Produsele sunt întro formă atrăgătoare, cu un ambalaj care concurează cu succes brandurile cunoscute. Știm cu toţii că primul aspect de care suntem atraşi, când cumpărăm un produs cosmetic, este ambalajul, modul de prezentare, şi bine-nţeles detaliile despre acel produs. Ingredientele folosite, modul de păstrare, modul de utilizare şi rezultatele în urma folosirii acestora. Iată că Marillys, reuşeşte, prin aceste produse, să acopere toate aceste preferinţe.
Dacă tot nu am putut fi convingător, pentru voi cititorii, eu zic să răsfoiţi articolele din blogul Marillys, unde veţi putea descoperi beneficiile tuturor plantelor şi modul în care au fost combinate, făcând un produs deosebit pentru fiecare tip de piele.

De multe ori, când avem un aniversat sau o zi specială de sărbătorit, ne gândim şi la un cadou. Dacă chiar nu ştii, şi te gândeşti foarte mult la sănătatea celui căruia vrei să îi faci o bucurie, vezi lista de
cadouri

 
 şi vei găsi cu siguranţă, ceva, care să ofere sănătate, frumuseţe şi...... un nou brand descoperit.

Aşadar, nu ezitaţi să folosiţi aceste "miracole" ale sănătăţii, deoarece, întoarcerea spre natura și binefacerile ei reprezintă cea mai înțeleaptă cale pentru o viață sănătoasă.

Schiatul-virusul meu din copilărie

$
0
0

Copil fiind, locuiam la ţară într-o zonă muntoasă. Îmi aduc bine aminte de timpurile de demult. Iubeam mult iarna, şi cred că toţi o aşteaptă să vină. Eram nerăbdător să merg iarăşi pe culmea dealului, unde pe o pantă, cu multe denivelări, era amenajată, de toţi copii satului, o pârtie.
Singurul lucru care ne lipsea erau schiurile. Dar, cum eram foarte inventivi, am găsit o soluţie şi pentru acest incovenient.

 Fratele meu mai mare lua un trunchi de lemn de cires încovoiat din care ne făcea o pereche de schiuri. Legăturile erau practic nişte bucăţi de cauciuc sau de pânza tare, bătute în cuie de muchiile „schiului", în care ne implântam pur şi simplu picioarele. Se desfăceau foarte des. Le băteam din nou în cuie şi o luam de la capăt.

Timpul a trecut, amintirile rămân amintiri iar "virusul" acesta numit schi, rămâne, şi nu are nici un fel de remediu.

Acum, spre sfârşit de octombrie, "miroase" deja, a vânt de iarnă. Aştept cu nerăbdare ca pârtiile din Braşov să se acopere cu sclipitoarea mantie albă. Ne-am adunat, nu demult, foştii copilaşi din satul natal, şi am pus la cale o pauză de o săptămână, la schi. Suntem 5 "ştrumfi", fiecare de peste 30 de ani. Unii dintre ei cu familie, alţii singuratici, dar toţi legaţi de o pasiune......schiatul. De rezervare se ocupă Ianoş, pentru că acum locuieşte în zona. Dar acest lucru îl va face doar când vom avea pârtie bună. Transportul......îl va face fiecare cu ce poate. Cu maşina personală, cu trenul.....avionul......sau pe jos. Ce mai contează cu ce? Schi să fie!

Acum, toate "bune şi frumoase" dar trebuie să avem şi "echipamente pentru ski" 

că doar schiurile din copilărie s-au cam deteriorat. Mi-au cam "intrat la apă", vorba unui proverb.
De fiecare dată, anual, am dorit să mergem la o tură cu schiurile. Numai că nu aveam echipamentul nostru. Îl închiriam, pentru o zi, două sau cât puteam sta. Dar ştiţi voi cu lucrurile care nu sunt ale tale. Atunci se strică mai repede. Nu cred că a scăpat cineva de acest lucru. Să strici un schi sau o legătură şi să trebuiască să o plăteşti.

Aşadar, zis şi făcut. Anul acesta, pentru aventura pe pârtiile prahovene, mergem cu echipament "proaspăt" cumpărat. Schiurile au fost bine conservate peste vară, mai trebuie restul.
Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu dacă nu am încălţări bune, mai bine stau acasă. Să am siguranţă pe pârtie, să fiu stabil în manevre. Primul lucru a fost nişte "clăpari ski" 
foarte bine lucraţi, cu cusături solide, în care nu îţi îngheaţă  picioarele şi care nu "te lasă în pană" la mijlocul pârtiei. Aş vrea să vă arăt că....."am cu ce mă.....am cu ce". Se spune că omul îşi face vara sanie şi iarna car. Iată că eu îmi iau vara clăpari şi iarna......merg la schi. Şi nu mai spun, că parcă nu aş mai fi zis acest cuvânt, ce poftă de cumpărături ma cuprins. Dar ce poftă..... Îmi luai şi o pereche de  pantaloni de schi
de rămâi fără cuvinte când îi vezi. Rezistenţi, călduroşi, impermeabili, exact cum mi-am dorit. Urmează să mai comand o pereche de
"ochelari ski" 
că doar nu o să port iarăşi ochelarii de vedere. Aşa a fost anul trecut, de până am ajuns la baza pârtiei, parcă eram Moş Gerilă venit în pelerinaj pe pârtie. Dar asta este.....iarna şi peripeţiile ei. Acum o sa am ochelari  de patru stele, care se închid ermetic cu casca, şi mă vor feri de ger.
Am zis ger? Şi.....nu am mănuşi?
V-am zis eu că am poftă de cumpărături. O să îmi cumpăr şi mănuşi şi gata. Beţe.....voi face din ramuri de copac, sau.....ce îmi trebuie mie beţe? Stau eu şi gândesc, şi mă chibzuiesc, şi....gata. Doar beţele şi gata.
Acum, să sun gaşca şi să le vând pontul şi lor. Echipamente schi, calitate remarcabilă, gamă diversificată şi actualizată de produse, preţuri pentru buzunarul tuturor. Eu cred că echipamentul de schi este o parte esenţială care poate influenţa, plăcerea de a schia.

Nu ne râmăne, după atâta "trudă"în procurarea echipamentului, decât să aşteptăm ca iarna să îşi facă prezenţa, să învăluie pârtiile într-o plapumă groasă de zăpadă şi cu mic cu mare să năvălim pentru a mai ameliora efectul virusului numit
Schi.

Vegetarian-un stil de viață sănătos

$
0
0
Să mânânc, nu înseamnă să îmi satisfac apetitul culinar, ci înseamnă să traieşc bucurându-mă mereu de bunătatea plantelor. Am fost un "carnivor"înrăit, până când "poftele" mi s-au mai potolit, datorită sănătăţii precare.
 Ca şi  fost carnivor recomand să încercaţi măcar o săptămână o dietă strict vegetală, şi o să vedeţi ce urmări fantastice veţi avea. Fructele, legumele, în general, toate crudităţile, sunt bogate în fibre şi vitamine. Cu toţii o să spunem......daaa, acestea le auzim tot timpul. Prin presă, tv, bucatele de tip wegan este un stil în continuă dezvoltare şi acceptată de tot mai mulţi oameni. Dar ce putem face dacă nu avem timp de acest stil culinar? Dacă nu avem "talent"în ale gătitului, şi vrem neapărat să profităm cât mai mult de vitaminele din plante?

Sfatul meu este să folosiţi  Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni


 şi nu numai, un supliment alimentar care îi dă organismului vitaminele şi mineralele de care are nevoie. Simplu nu? Un mod uşor de a aduce sănătate corpului tău, chiar şi cu un simplu comprimat. Poţi să ai concentrat într-o singură pilulă pe zi, toate vitaminele şi oligoelementele de care ai nevoie, crescând astfel imunitatea.
Vrem să fim vegetarieni, dar preparăm mâncarea. Oare este bine sau nu? Mai suntem vegetarieni sau nu? Dacă vrem să păstrăm toate vitaminele din legume şi fructe, şi nu sunt puţine, de preferat să fie crude, fară a fi procesate la temperatură ridicată. Fierte, coapte sau prăjite îşi pierd din majoritatea substanţelor benefice organismului. Dacă stăm bine şi ne gândim, oare de ce trăiau oamenii din comuna primitivă aproape 200 de ani? Răspunsul este unul destul de simplu. Nu descoperise focul şi mâncau doar ce le oferea natura.Chiar şi bunicii şi străbunicii noştri au făcut la fel.

Şi de ce spun astă? Păi iată aşa am învăţat şi  eu să gătesc bucate vegetariene. Şi acum de mai merg la bunica, nu mă serveşte cu altceva decât cu o salată de fructe sau un pahar de lapte de soia făcut în casă, şi multe alte bunătăţi.
Am o reţetă, învăţată tot de la bunica, chiar dacă nu îmi iese la fel, care cred că o să poftiţi cu toţii să o degustaţi.

Păi să începem aşa.....Luăm 5-6 cartofi, îi spălăm bine, că dacă nu o să cam crănţănească în dinţi, dăm coaja jos de pe ei frumuşel, spălăm iarăşi, îi tăiem în patru sau în şase, ca să fie cât mai aspectuoşi, căci mâncarea începe să se deguste mai întâi cu privirea.....şi cu nasul. Pe lângă aceştia mai pregătim o roşie sau chiar două, un gogoşar, pentru că are o aromă mai deosebită decât ardeiul,doi morcovi potriviţi,  o jumătate de ţelină, dar aceasta să nu fie foarte mare deoarece acoperă celelalte arome şi nu este bine. Trei linguri de ulei de măsline, pentru a aduce un stil oriental şi un gust rafinat, un strop de vin pentru a completa aroma atunci când sunt gata.
Acestea fiind ingredientele, luăm o tavă mai înaltă, aşezăm cartofii tăiaţi, printre ei punem morcovii tăiaţi fâşii subţiri, ţelina tot la fel....bucăţele mici, punem uleiul de măsline, nu mai mult de 3 linguri, şi dăm la cuptor la foc moale. Lăsăm aproximativ10 minunte şi apoi scoatem tava şi punem şi roşiile şi gogoşarii. Apoi înfăşurăm tava într-o folie de aluminiu şi o dăm din nou la cuptor. Mai lăsăm încă 10-15 minunte, scoatem tava, stropim conţinutul cu un pic de vin, punem un pic de chimion şi cimbru şi o mai lăsăm un pic acoperită ca să prindă mai bine aroma. După ce se răcoresc puţin, le aşezăm pe un platou, le ornăm cu pătrunjel verde, cu feliuţe de ardei şi roşii subţiri, şi......poftă bună!

Dacă vreţi un abord şi mai mare de vitamine, puteţi adăuga la acest preparat şi o salată de roşii cu ardei sau salată de varză stropită din belşug cu zeamă de lămâie. Vă aştept într-un peisaj de munte......la o tavă cu cartofi înnăbuşiţi şi stinsă cu......bere la butoi, făcută în casă după o reţetă din bătrâni.
Această inspiraţie, dragii mei cititori, vine din viaţa mea de zi cu zi, nu este o imaginaţie. Aş fi pus şi câteva poze dar.....mă încurcă un lucru, nu am cu ce....., aşa că va aştept, să vă arăt personal cum gătesc bucate vegetariene.

Bucuraţi-vă de "harul" plantelor de a vă susţine sănătatea. Să fii vegetarian nu este un moft ci o necesitate. "Eşti ceea ce mănânci" este un adevăr necesar.
    Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni.

Amiloidoza-o boală secundară a insuficienței renala

$
0
0

Nu cu mult timp în urmă am aflat despre o boală asociată insuficienţei renale. Dar cum am aflat?
De această boală de tip autoimună nu am ştiut nimic până când am cunoscut un nou coleg. Din vorbă în vorbă, am ajuns şi la întrebarea de ce ai făcut insuficienţă renală, care e boala de bază......discuţii de rutină.  Atunci am auzit de Amiloidoză.

Am căutat, am citit, m-am informat, din cartea prof. Nicolae Ursea, şi spune aşa:
Amiloidoza, este o boală metabolică, care reprezintă un grup de afecţiuni, rezultând din depunerea anormală a unei proteine, numită amiloid, în numeroase ţesuturi ale corpului. Acumularea de amiloid duce la distrugerea tesuturilor si in final la insuficienta organului respectiv in special rinichi, inima, ficat si sistem nervos periferic.
Afectarea renală, căci aceasta ne preocupă acum, se manifestă de obicei printr-un sindrom nefrotic cu: -astenie
- adinamie(scãdere accentuatã a fortei musculare, care apare în cursul unor boli grave)
-edeme(umflături ale membrelor inferioare şi superioare)
- poliserozita(inflamaţia concomitentă a pericardului, peritoneului, pleurei), care în final duce la insuficienţă renală.

Durata medie de la diagnosticul afectarii renale la dializa este de 14 luni, iar supravietuirea medie dupa inceperea dializei este de aproximativ 8 luni. Apar, uneori, şi semne de insuficienţă corticosuprarenală datorită depunerii de amiloid.

Simtomele acestei boli sunt destul de vagi, incluzând:
- pierdere ponderala
 - anorexie
- oboseala
- tahipnee
- parestezii
- transpiraţii profunde
- mărirea de volum a limbii.
Afectarea rinichilor duce la sindrom nefrotic care se manifestă prin proteinurie severă şi edeme ale membrelor.
Nu există un tratament pentru a această afecţiune, ci doar pentru boala de bază, facând să încetinească sau să stopeze depunerea de amiloid.

Festival de muzică jazz în inima Transilvaniei

$
0
0

Jazz-ul....... un stil de muzică apărut la începutul secolului al XX-lea în statele sudice ale SUA, are provenienţa în melodiile populaţiei de culoare.
Această muzică  pune accentul în primul rând pe expresivitate si mai puţin pe frumusetea sunetului.
Cu stiluri diverse, poate crea ascultătorului  o stare de melancolică cu un profund sentiment melodic.
Dacă vă număraţi printre iubitorii muzicii Jazz, Vă anunţ că aveţi posibilitatea să ascultaţi "pe viu" nume sonore  din jazz-ul internaţional.
Pe data de 23 octombrie începe, în inima Transilvaniei, la Casa de Cultură a studenţilor
  CLUJ INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL
considerat cel mai important eveniment jazz-istic clujean al anului.
Pe scenă vor urca nume sonore, precum urmează:
Pe data de 23 octombrie va cânta Eli Degibri Quartet (Israel), pe 24 va fi o reprezentaţie remarcabilă aformaţiei Chico Freeman Quartet (USA), iar în data de 25, fiind şi ultima zi, se vor dezlănţui cei de la James Blood Ulmer with Pierre Dorge & New Jungle Orchestra (USA / Denmark)
Dacă vreţi să vă astâmpăraţi setea de muzică jazz
aici
puteţi face rezervări de bilete, pentru o zi, două sau de ce nu, pe toată perioada festivalului, preţul acestora fiind pe categorii în funcţie de loc. Puteţi avea un preţ avantajos dacă achiziţionaţi un abonament pentru cele trei zile.
Dragi iubitori de jazz, timpul "dezlănţuirii"începe pe 23, la Cluj, aşa că grăbiţi-vă să prindeţi un loc!

Am ales un parchet cu viață lungă

$
0
0


Vi s-a întâmplat vreodată, să îţi amenajezi singur casa, să cumperi un parchet pentru că l-ai văzut că mostră în magazin, dar după ce îl pui acasă să ajungi să nu fii mulţumit de rezultatul final?
Iată că mie da. Am vrut să fiu un meşter iscusit, să fac din locuinţa mea un loc cu un design nobil si rafinat, unde să nu îţi pară rău că ai intrat. Dar se pare că nu prea am reuşit.
M-am orientat, întotdeauna, spre lucruri de calitate, cu rezistenţă îndelungată, care să aibă un design plăcut ochiului, şi să se îmbine armonios cu întreaga încăpere. Cred că nu a trecut mai mult de un an, de când întreaga locuinţă am renovat-o, zugrăvit, tâmplărie şi parchet.

Când spun parchet parcă îmi vine să plâng. Să regret de munca depusă, de banii cheltuiţi şi de timpul pierdut. Cumpărasem de la un magazin de profil, la o promoţie foarte bună, parchet. La prima vedere nu aveai ce să reproşezi. Acum ştiu că în prezentările din unele magazine materialele nu sunt chiar aşa cum par a fi prezentate. Montatul nu a fost o problemă, am mai făcut acest lucru, instrucţiunile de montare(folosirea de adeziv adecvat, suprafaţa să fie plană, să nu forţezi rosturile, etc), dar se pare că în zadar toate aceste instrucţiuni. După 3 luni, deja au început problemele. Prin unele locuri a început să scârţâie, s-a distanţat în locurile unde se îmbină, unde a fost aşezat patul s-a crăpat, o mulţime de inconveniente.

Acum......ce să spun, de unde să ştiu eu că pe www.parchetpeviata.ro
poţi să alegi parchetul de care ai nevoie, dar mai ales, să fie la fel cum este şi prezentat..... un "parchet pe viaţă".

Eu unul, am vrut un  parchet de nuc masiv lăcuit.


De ce masiv şi nu alt fel? Păi că parchetul din lemn masiv este rezistent la uzură şi variaţii de temperatură, astfel nu se va crăpa la greutate şi nu îşi va schimba aspectul, culoarea fiindu-i dată şi de esenţa lemnului din care este făcut.
 Parchetul din lemn masiv îmi creează o atmosferă caldă, intimă şi se integrează în orice stil de amenajare,  de la modern la antic, de la exotic la rustic, dând o imagine elegantă oricărui tip de locuinţă. Iarăşi un lucru care este de apreciat este că nu retine praful și mucegaiul, astfel că este foarte ușor de curățat.
În plus, dacă ar fi să mai plusăm pe calitate,  este că datorită conductivitaţii termice scăzute,  parchetul masiv ajută la o menţinere constantă a temperaturii ambientale, astfel că pardoseala din lemn este caldă iarna şi racoritoare vara. Un alt avantaj funcţional, de care am fost impresionat, este că dacă alegi metoda de asamblare prin lipire se poate obţine valori mari ale coeficientului de izolare acustic.

O să spuneţi de ce parchet din lemn de nuc şi nu altfel? Ştiţi că nucul este un lemn nobil,care dă notă de superioritate. Îl poţi găsi într-o varietate mare de nuanţe, ciocolatii sau castanii, putând cu uşurinţă să  alegi culoarea potrivită căminului tău.
 
De ce de la Parchetpeviaţă.ro?
 Parchetpeviata.ro a rămas fidel viziunii de la inceput de a folosi numai produse ecologice și de calitate, din lemn 100%  pentru că oferă numai produse de calitate, iar serviciile sunt la cele mai înalte standarde.  Poţi alege dintr-o gamă largă de produse de la cei mai cunoscuţi producători europeni, şi sigur nu vei da greş, deoarece pe site sunt afişate imagini cu diverse tipuri de parchet, la o rezoluţie care să nu te pună în încurcătură. Iar dacă vrei, poţi cere o ofertă completă cu preţurile, tipurile de parchet şi descrierea  detaliată.

Nu te descurci singur cu montatul? 
Parchetpeviaţă.ro asigură şi montajul cu o echipă de profesionişti certificaţi de compania Bona, un expert în materie de instalare, întreţinere şi renovare a parchetului. Pentru că sunt cei mai buni în materie de instalare, oferă garanţie timp de 5 ani, iar o dată pe an oferă şi întreţinerea parchetului cu produse de cea mai bună calitate.

Dacă nu v-am convins de ce vreau eu un parchet pe viaţă, această afirmaţie sigur vă va convinge de calitatea serviciilor....
Pentru că îşi respectă posibilii clienţi oferă consultanţă gratuită în alegerea tipului de parchet în concordanţă cu specificul camerei. Argumente pozitive sunt, aşa că nu îmi rămâne decât să plasez comanda, mai ales că şi transportul este gratuit.
Viaţa oferă de-a lungul ei nenumărate experienţe. Din greşeli învăţăm, precum am învăţat şi eu. Caută pe cei mai buni şi îi vei descoperi. Mai doresc un lucru.....să am o viaţă nelimitată, precum a parchetului masiv de nuc.

Fortific sănătatea cu laptele instant de soia de la Vegis.ro

$
0
0

 Se poate vorbi în zilele noastre, despre posibilitatea şi importanţa folosirii unei game întregi de produse naturale pentru sănătate. Acestea previn apariţia unor afecţiuni acute sau cronice, şi au ca scop ameliorarea şi combaterea degradării stării generale de sănătate.
Avalanşa de alimente cu adaosuri toxice, precum şi stresul cotidian, au început să îmi creeze destul de multe situaţii neplăcute.  Nervozitate, de nu se mai poate înţelege nimeni cu mine, somnul era doar o închipuire, dacă dormeam trei ore pe noapte era o minune, pofta de mâncare.....dar ce poftă.....ce mâncare.....mâncau bucatele din mine. Astăzi aşa, mâine aşa, până când am zis că trebuie să schimb ceva.  Să vreau să îmi lungesc viaţa, să redevin ce am fost, un om cu chef de viaţă, optimist....sănătos. Nu ştiu cât de mult am stârnit curiozitatea din voi, dar eu pot să spun că am descoperit un miracol pentru o viaţă sănătoasă.

Cu aceste "produse naturiste" mi-am recăpătat sănătatea.
Am eliminat tot ce se poate considera toxic şi am adăugat din multitudinea de produse din oferta Vegis.ro, cerealele, savurate, dacă pot să spun aşa, la micul dejun, pentru a dărui organismului vitamine şi energie. Fulgii de ovăz, porumb, secară cuprinşi cu o cană cu   lapte praf instant din soia integrala 


au la bază toate vitaminele, fibrele şi oligoelementele de care am nevoie întreaga zi. Ca și continut, soia are la fel de multe proteine ca și carnea, și de aceeasi calitate. Conține, de asemenea, fier și complexul de vitamine B, este o sursă bogată în fibre, aşa că am renunţat la carne şi  consum soia. Soia, fulgii de cereale şi în general toate produsele naturale, sunt, incontestabil, alimente sănătoase, care ar trebui să facă parte din dieta oricarei persoane. Pe lângă soia şi cereale, mi-am adăugat în alimentaţia zilnică, făina integrală. O bogată sursă de vitamine B. O pâine făcută acasă, fără aditivi de creştere, este un remediu excelent pentru sănătate.

Şi acum vine şi întrebarea.....
De ce de pe Vegis.roşi nu din alt magazin? O să spuneţi că sunt nenumărate oferte in online-ul românesc, care să poată acoperi orice preferinţă.
Iată că aici este "cusurul".
Vegis.ro acoperă preferinţele tuturor cumpărătorilor, o gamă variată de produse 100% naturale, acordă seriozitate tuturor clienţilor, este făcut din dragoste pentru oameni şi din dorinţa de a veni în întâmpinarea noastră, cu un magazin online cu profil naturist.
Pentru mine a fost foarte simplu să mă reîntorc spre o viaţă sănătoasă, deoarece am descoperit  ghidul perfect, cu sfaturi, articole, rețete și toate ingredientele necesare unui stil de viata uimitor!


Aş mai vrea, dacă îmi permiteţi, din dorinţa de a-mi arăta mulţumirea faţă de serviciile oferite, să punctez serviciul de transport rapid la un preţ foarte mic faţă de alte magazine de profil. Doar cu 9,99 lei, poţi să ai acasă în 24 de ore, produsele comandate. Eu unul am rămas fără cuvinte.....comandasem câteva doze de lapte de soia, şi a doua zi eram deja căutat de curier, comanda ajunsese. Acum vin şi cu punctul forte, neluând în calcul şi calitatea, multitudinea de promoţii, pachete 1+1 gratis şi concursuri pentru toţi clienţii.

Şi pentru că mai este doar o lună până la "vinerea neagră", când promoţiile vor împânzi toate magazinele
  “Aboneaza-te la Newsletterul Vegis pentru a fi la curent cu super ofertele de Black Friday!”
Vino şi tu, oricine vei fi, dacă iubeşti natura, produsele naturale şi sănătatea, alături de echipa Vegis.roşi sigur vei rămâne fidel, unui stil de viaţă sănătos.


Laptop la...."saramură"!

$
0
0

Am un laptop.....şi nu mă laud. Este cam bătrâior.....şi nici aceasta nu este o laudă. Doar vreau să vă povestesc o întâmplare întâmplătoare....zic eu, petrecută în miez de vară.

Dacă spun vară, te gândeşti deja la vacanţă nu? Aşa am făcut şi eu. Fiind vară, sezon plăcut pentru o vacanţă pe plaja mării, am rezervat 7 zile pe litoralul românesc. Era prin luna august, zile perfecte pentru plajă pe nisipul incins, de scăldat în apele furioase şi de relaxare pe şezlong. Toate lucrurile au decurs normal.
Ziua de miercuri, nu a mai decurs cum mi-am propus. După micul dejun, care a fost un pic mai mare, am luat laptopul şi am mers pe plajă ca să mai savurez câteva pagini dintr-o carte electronică, să mai casc ochii la un film.....orice, să treacă timpul. Nimic, până aici, nu este anormal.
Dar ştiţi....precum aburii de bere băută decuseară trebuiau stînşi, am lăsat pe şezlong geanta cu laptop cu tot. Nu v-am spus însă cât de aproape era şezlongul de apa mării. Cred că erau 2 metri.....cred. Şi cum spuneam, am aruncat de pe mine.....aproape totul, am intrat în mare, m-am bălăcit eu cam o jumătate de oră şi vin înapoi la ....."dulcea" mea relaxare.

Dar ce dulce.....că era foarte sărată. Cât am fost plecat, doamna mare a venit cu un val mai puternic şi mi-a verificat să vadă dacă am "încărcător laptop" 

 .
Dacă ştiam că o să vrea să vadă , nu îl mai luam în geantă. Dar ştiţi.....din neglijenţă l-am uitat. Totul împrejur fusese învăluit într-o undă de "saramură". O fi spus cumva marea că trebuie laptopul  conservat pentru iarnă? Nu mi-am dat seama de consecinţe până când nu am deschis din nou pc-ul. Frumos mai era monitorul, s-a deschis uşor.....toate bune. Dau să tastez câteva cuvinte, să caut pe net, dar.....nimic. Sau aproape nimic. Tastam litera P şi se afişa 0, apăsam m şi scria 2, nimic nu mai era cum a fost. Ajunsese câteva picături de apă şi pe tastatură, şi cred că a început să delireze din cauza gustului. Eram aşa de supărat.....încât nici nu ştiam ce să fac. Să sun la 112, căci aşa se face când este un accidentat, să cumpăr altul....dar cu ce? Aveam mare nevoie de un doctor laptop.

 Un "doctor" care să schimbe “tastaturi laptop”.


Să vină cu trusa de intervenţii să îi pună un "plasture", căci aşa am văzut eu că fac medicii la intervenţii.

Nu puteam să rămân  trist pentru această situaţie, deoarece eram în vacanţa şi lucrurile mai puţin bune trec.....cu o bericică şi o baie în mare. Laptopul l-am reparat după ce am venit acasă cu ajutorul "medicilor" de la Doctor-laptop.ro
am "tratat" laptopul. Acum este la fel de bun şi la fel de util ca şi înainte.
Acum, la finalul peripeţiei mele reale, vă dau un sfat. Să nu lăsaţi aproape de mare laptopul sau alte electronice, că hoţii or veni sau nu, dar marea sigur trimite vreun braţ peste ele şi o să aveţi şi voi nevoie de un  doctor pentru laptop.


Redecorează casa cu stickere

$
0
0

De multe ori ne dorim să decorăm dormitorul sau camera copilului cu un stil personal, cu care să ieşim din anonimat. Vrem să dăm culoare încăperii sau să îi dăm puţină viaţă. Întotdeauna este o nouă provocare când vine vorba de decorare.

Zilele trecute am fost invitat , în vizită prietenească, la un vecin. M-am pregătit din timp, cu o prăjitură pentru cel mic, cu o floare pentru soţia lui şi un cadou pentru casă nouă. Da.....casă nouă.....
De câteva săptămâni s-a mutat în casă nouă. Doi ani de zile a investit şi a reuşit să îşi construiască o nouă locuinţă. Impunătoare, cu camere spaţioase, o adevarată plăcere să locuieşti în ea.
Şi cum vă spuneam, am mers într-o zi de duminică, ca să fie toată familia acasă. Ajungem repede, că doar stă la doi paşi, intrăm în curte. Batem la uşă, nevazând soneria, şi ne deschide ştrumful. În urma lui venea şi tatăl lui,   prietenul meu, alături de care am copilărit, cu care mergeam în livada vecinului să "cumpărăm" fructe, cu cel ce făceam tot felul de "boroboaţe", cel ce mi-a rămas prieten adevărat şi în ziua de astăzi. Suntem învitaţi să intrăm......
Când intrăm.....parcă eram în mijlocul naturii. Pereţi de un albastru senil, cu decoraţiuni aşezate cu gust,  dădeau casei, încă de la intrare un stil personal. În living, dormitor şi în camera copilului, avea
stickere pentru pereţi 
 
 ce personalizau, într-un mod interesant, locuinţa, realizând astfel un decor cu totul original.

În ziua aceea, după vizita la prietenul meu, am început să fac planuri. Am zis.....vreau să schimb şi eu aspectul clasic al camerelor.  Vreau să personalizez încăperile cu decoruri noi. Cu stickerele decorative îmi voi exprima gusturile personale şi voi pune “amprenta” în fiecare colt al camerelor.
După multă chibzuinţă, cu multe păreri pro şi contra, cu familia bine-nţeles, am reuşit să iau o decizie....finală. Cu toţii iubim natura, cu copaci falnici mângâiaţi de razele soarelui, cu ape limpezi ca roua dimineţii curgând repezi la vale, cu flori pastelate aşezate într-un covor imens, cu multe păsări cu trilul lor melodios.....cu aerul pur al dimineţilor. Şi dacă tot iubim natura din adâncul sufletului am zis de ce nu am aduce natura şi în casă?

Cu ajutorul experţilor de la Lipicios.ro am reuşit să fac din încăperile clasice un stil nou, deosebit, vesel, plin de culoare şi lumină, care imită foarte bine un colţ de natură. Un sticker pentru perete model peisaj în living, pentru dormitor unul cu fluturi în zbor iar camera celui mic are acum o nouă înfăţişare cu stickerele cu animăluţe.

Teamă mi-a fost  că nu voi reuşi să le amplasez. Dar iată că este la îndemână oricui să le poată monta. Sunt făcute dintr-un material rezistent,  marca Oracal - import din Germania. Acest model, ce face parte din gama 638, nu afectează în nici un fel vopseaua sau varul de pe pereți.

Ţinând cont de rapiditatea livrării (în maxim 48 ore de la plasarea comenzii), de varietatea stickerelor, găsindu-se în diferite forme şi dimensiuni, care să poată acoperi pretenţiile oricărui client, de amabilitatea reprezentanţilor, care te ajută să faci cea mai bună alegere, putem spune că  Lipicios.ro  este lider pe piaţa în comercializarea de stickere pentru pereţi, iar experienţa acumulată timp de 7 ani  oferă încredere şi profesionalism la cote înalte.

Dacă şi voi vă loviţi de acelaş lucru când vine vorba de cumpărături, să vă împotmoliţi din cauza finanţelor, abonaţi-vă la newsletter şi veţi fi la curent cu lista de promoţii.


Zilnic se afişează noi promoţii cu reduceri substanţiale, care te vor ajuta să poţi schimba aspectul casei cu un preţ rezonabil.....aşa că nu rataţi reducerile!
Fă-ţi din casa ta, cu ajutorul acestor decoraţiuni, un colţişor de relaxare, unde să vii cu drag după o zi stresantă şi obositoare de muncă.


Sursa foto: lipicios.ro,olx.ro

Noutăți în menținerea sănătății

$
0
0

Zi de zi putem viziona ştiri despre trendul feminin în materie de modă, trendul maşinilor de lux, şi acestea pot continua. Singurul lucru care nu se discută este, dacă putem să îl numim aşa, este trendul în sănătate.
Da, eu zic că se poate numi trend în sănătate. Ce noutăţi se mai "poartă"în menţinerea sănătăţii, ce consumăm ca să nu afecteze sănătatea, cât sport facem,  dar nu s-a vorbit niciodată, sau foarte puţin, despre.....cum am putea menţine o sănătate imaculată cu un aer curat.

În secolul 21, a ajuns că aerul să creeze probleme întregii omeniri. Atmosfera este "bombardată" zilnic cu gaze toxice, de la marile companii industriale, gaze de eşapament de la maşini, şi lista este foarte cuprinzătoare. Acest lucru îl ştim cu toţii, dar de umiditatea excesivă sau de cea prea scăzută a aerului ştim că poate face ca starea noastră de sănătate să fie deteriorată?

Aerul cu o umiditate crescută (peste 50%) poate sa ne provoace o mulţime de efecte negative. Microorganismele se dezvoltă şi trăiesc în condiţii umede, ele ajutând la provocarea alergiilor şi condiţiilor astmatice.
Dar specialiştii spun că şi aerul prea uscat (sub 30%) este la fel de rău pentru sănătate. Iarna este perioada cel mai des întâlnită în care se întâlnesc efectele aerului uscat (respiraţia greoaie, buze uscate, mâncărimi ale pielii, etc). În anotimpul rece mai poate dăuna sănătăţii şi variaţiile de temperatură. Afară este aer rece şi uscat, venim în casă unde aerul este umed, sau excesiv de umed. Studiile precizează că, chiar şi respiraţia omului produce umiditate, ca să nu mai zicem de centrală, cuptoare sau alte aparate electrocasnice.

Acum că tot am vorbit de efectele aerului uscat sau prea umed, să vedem şi care sunt noutăţile în acest domeniu, şi care pot sprijini lupta pentru menţinerea sănătăţii.
Sunt nenumarate soluţiile  pentru a  putea să ne păstrăm un nivel sănătos de umiditate și pentru a ne ajuta să scăpăm de umezeală. Sunt o multime de dezumidificatoareşi umidificatoare, fiecare cu avantajele lor.

În ajutorul nostru, vine şi www.alecoair.roun expert în distribuirea dezumificatoarelor şi umidificatoarelor ale celor mai importante mărci în tratarea aerului ( TROTEC Germania , FRAL Italia si ARGO Italia), atât pentru uz casnic cât şi pentru cel industrial. Încă din 2006, de când sunt pe piaţa din România, au venit în sprijinul nostru cu soluţii şi aparate de ultima generaţie, pentru menţinerea umidităţii în parametrii normali.

 Cu undezumificator casnicdin gama comercializată de Alecoair.ro, poţi să respiri un aer normal din punct de vedere al umidităţii.
 Folosind un  dezumidificator, mucegaiul şi igrasia din casă vor fi doar nişte triste amintiri, iar in lunile calduroase de vara este solutia perfecta pentru un ambient  plăcut în interior.

Dar cum ştii dacă aerul este prea umed sau prea uscat?
Este foarte simplu la momentul actual, deoarece Alecoair.ro  ne pune la dispoziţie şi mijloace pentru măsurarea umidităţii, temperaturii, sunetului, gazelor toxice.

Montezi untermohigrometruşi poţi vedea tot timpul temperatura şi umiditatea. Cu un design modern poate fi montat oriunde în cameră, căci este uşor de citit, având un display destul de generos. Afişează ora şi data, deci vei şti exact variaţiile de temperatură şi umiditate, iar dacă nu eşti atent la aceste date, vei fi anunţat prin alarma cu care este dotat.

Nu vă rămâne  decât să "intraţi în pas cu moda", să acceptaţi un nou trend în menţinerea sănătăţii. Aerul curat stă la baza unui stil de viaţă sănătos şi plin de clipe frumoase.
Alege Alecoair pentru familia ta!

Cum și-a aranjat grădina moș Ion,pentru anul viitor

$
0
0

Bună să vă mai fie ziua, dragii moşului. Am venit, eu moş Ion, să vă mai spun câte una....alta, din experienţa mea de viaţă. Că, de.....au trecut vreo 80 de ani şi am învăţat multe de-a lungul timpului. Şi mai bune şi mai rele.....dar eu vi le voi spune pe cele foarte bune.
Da iată, vedeţi voi, acu se sfârşeste şi toamna. Nu că acest lucru nu l-aţi şti. Am terminat, eu moş bătrân, de strâns recolta de pe câmp, tot singurel, căci în sat nu a mai rămas prea mult tineret, care să fie în putere. Toţi au plecat în lume, rămânând doar părinţii să aibă grijă de munca lor. Aşa că, cu puterile mele, cu maşinăriile pe care mi le-am cumpărat anul trecut, am reuşit să termin din timp munca câmpului. Chiar se mirau toţi vecinii....."da...tare mai esti moş Ioane, ai gătat toate treburile câmpului înainte de a cade frunza pomilor!". Păi cum să nu, dacă pământul este viitorul nostru. Este glia strămoşească, este cel care ne dă hrană, care ne dă sănătate, cum să nu am grijă de el?

Şi acum, dacă toate le puse-i la locul lor, porumbul în hangar, cartofii la pivniţă, fructele sunt puse la păstrat tot în pivniţă, strugurii sunt storşi şi "clocotesc" ca să se transforme în vin, toate sunt gata. Aşteptăm iarna. Dar cum sunt eu un moş neastâmpărat, am zis că trebuie să pregătesc grădina pentru iarnă şi pentru anul ce va să vină. Că doar acum este cel mai bine să plantezi , tot ce vrei ca anul viitor să înverzească.

Aşa că prima şi prima dată mă ocup de livadă. Livăduţa mea dragă..... Anul trecut şi mai acu doi ani am început să înlocuiesc pomii. Au ajuns la bâtrâneţe şi s-au cam uscat. Fructe mai fac dar nu cum ar trebui.

Anul acesta cu ajutorul celor de la Covera.ro, am reuşit să cumpăr o mulţime de
"pomi fructiferi"


  pe care îi vreau în livadă. Câţiva cireşi Stella, care să mărginească livada, căci au nevoie de mult soare, peri de toamnă încolonaţi pe doua rânduri, caişi vreo 5 bucăţi, acesta este fructul plăcut mie, meri şi pruni......nici nu mai ştiu numărul. Vreau o livadă.....de care nu a văzut nimeni. Să fac în  ciudă la tot satul.

Şi uite aşa, m-am apucat eu într-o zi de luni, dis de dimineaţă, să plantez pomi. Respect cu sfinţenie toate indicaţiile. Groapă săpată până sub altoi, mocirlire, bătătorit bine, muşuroit pentru iarnă.....totul "ca la carte". Cred că mi-a luat cam o săptămână toată lucrarea. Dar şi când o veni primăvara, să vezi ce se bucură moşul de munca depusă..... După plantare, a urmat stropirea de toamnă a celorlalţi  copaci. Cu pompa de stropit în spate am "deratizat" dacă pot să spun aşa, toate gângăniile care pot face rău livezii.

Acestea fiind spuse, neavând intenţia să îmi laud munca, o să trec la lucru în grădina cu flori. Aş vrea să fă o aranjez după pofta inimii mele şi a nepoţelului meu. Să am tot timpul în grădină flori. De toate culorile, toate soiurile posibile, care să stârnească curiozitatea oricărui trecător, cu mireasma lor. Cumpărai o dată cu pomii şi butași de
"trandafiri"

 
culorile violet, alb şi roşu, pentru completarea rigolelor, aceştia înfloresc din mai până prin septembrie. Bulbii de lalele i-am plantat în formă de sferă în mijlocul grădinuţii, mărginite pe o rigolă de 20 cm împrejur am pus brânduşe (floare ce vesteşte primăvara). Ghioceii, zambilele şi lăcrămioarele "presărate"  printre rigole. Mai rămâne de pus în pământ, la primăvară, gladiolele. O floare "nobilă" o numesc eu, Moş Ion. Completează întotdeauna, cu succes,  coloritul grădinuţei cu flori. Înfloresc după lalele şi zambile, aşa că nici o zi fără flori în grădină.

Nu aş vrea să vă plictisesc eu cu faptele mele, dar vreau să aud nepoţelul când va veni anul viitor, zicând....."bunicule....dar ce de flori ai în grădină! De primăvara până toamna defilează florile ca nişte vedete". Nu de alta, dar şi el mititelul, iubeşte florile şi livada ca şi mine. Vrea să vină tot timpul la "bunul" că poate poate o scăpa câteva zile de şcoală. Şi când vine......ziua-ntreagă străbate printre florile colorate. Spune el....."ca nu cumva să plece vreo floare".
Acum, după atâta muncă, o să merg să văd un pic de tulburel. Fermentează în butoaie de zici că are foc dedesubt.  Şi nu v-am spus.....că mi-am cumpărat şi un
"termometru"
ca să măsor temperatura de fermentaţie, ca nu cumva în pivniţă să fie prea cald şi vinul să se acrească. Că pe urmă ce-o să zică vecinii când o veni pe la mine....dar vecine, ce fel de gospodar eşti tu? Ne cinsteşti cu zaibăr acru"? Nu vreau să păţesc "ruşinea" asta.

Şi acum, că tot aţi avut răbdare să citiţi despre faptele mele, vă invit, anul viitor, de cu primăvară, să vă bucuraţi ochii şi să clătiţi nasul cu mireasma florilor. Și pentru că sunt om gospodar, o să vă servesc cu un păhăruţ de vinişor făcut în astă toamnă.
Vă aşteaptă, cu drag, Moş Ion.

Un brad origami-proiect realizat în 2014

$
0
0

Anul trecut, în perioada 22-29 decembrie, am luat parte la tăbăra organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta, condusă de dl. Emanuel Ungureanu. Printre nenumăratele activităţi, care le-am descris într-un articol anterior, mi-a fost lansată şi o provocare. După un reportaj  tv, care a fost postat în programul de ştiri Observator din data de 30 decembrie, reporterul sau....reporteriţa, era o domniţa foarte cumsecade, mi-a propus să fac o construcţie origami "gigant". Un brad de Crăciun, în mărime naturală. Să nu cumva să credeţi că va fi cât unul din pădure, de 15 metri. Unul de înălţimea unui om. Am acceptat provocarea, şi drept răspuns a fost revenirea pentru un nou reportaj. Nu mă dau în vânt după reportaje dar......puţină publicitate nu strică, nu?

Şi cum am spus, au trecut sărbătorile de iarnă, am făcut comandă de 5 topuri de hârtie verde, le-am trimis la o tipografie ca să fie tăiată la dimensiunea de care aveam nevoie. Acest lucru fiind posibil datorită lui Stefi. Unchiul ei mi-a tăiat la ghilotină toate cele 5 topuri. În total 40 000 mii de bucăţele de hârtie de 5cm lăţime pe 7cm lungime. Aceasta este doar hârtia de culoare verde, mai urmând albul şi maro. Fiecare câte o jumatate de top. Totalul hârtiuţelor fiind de 45 mii. Puţine nu?









Pe data de 1 februarie....bineînţeles că 2014, am început lucrul. La început cu forţă şi optimism, pe par curs s-au cam epuizat. În loc să scadă numărul numărul hârtiuţelor, ele parcă sporeau. Dar luptător fiind din fire, nu am renunţat. A trecut o lună, două trei, şi numărul pieselor creşteau. Am avut zile şi mai bune şi mai puţin bune, cand am făcut şi 800 de piese dar şi când am făcut doar 400.   Orice însemna clipă liberă....împătuream piese. De vorbeam la telefon....făceam piese, pe maşina de "servici", şi la dus şi înapoi, piese, nu era nici o secundă fără STOP!  O să spuneţi că....nu mi-au plecat neuronii la plimbare?
Ei....eu vă spun că nu. Sunt perfect sănătos....cu capul, şi foarte mulţumit. Căci pe la sfârşitul lunii mai , sau pe la jumătatea lui iunie, nu ştiu exact ziua, am reuşit să termin piesele de făcut. 
M-am bucurat foarte mult. Mi-am învins performanţele de altădată. Dar să nu credeţi că am luat pauză. Trebuia începută construcţia. Nu am avut un proiect şi acest lucru ma cam încurcat. Începutul era precum la brăduţul de 15 cm, dar când am pus 10 rânduri, din cauza greutăţii, ultimul rând se zdrobea. Ce să fac.....ce să fac? Am făcut un con de carton cu latura de 1,70 cm dar rezultatul.....nu a rezistat. Greutatea de cca 15 kg de hârtie deforma conul de carton. Totuşi.....nu am renunţat. Inginer nu sunt....dar neuronii funcţionează......încă. Am reorganizat totul. Am iniţiat un proiect nou. Unul din minuscul din sârmă de aluminiu. Cu acesta m-am deplasat la my brother(fratele) care mânuieşte foarte bine aparatul de sudură. Este o pasiune pentru el. I-am dat micul meu proiect cu detaliile necesare, au urmat câteva măsurători, schimburi de păreri.....şi a trecut la lucru. Un con de mini bare de metal, de 170 cm latura. Tulpina a fost iarăşi o problemă. Greutatea era şi mai mare, aşa că trebuia ceva solid care să susţină toată construcţie. După cutreierarea unor magazine de construcţii, am găsit şi soluţia. Un tub PVC cu dimensiunea de 20 cm, pe care l-am "îmbrăcat"în piese maro. Pe scheletul metalic am aşezat o foaie de carton şi am început să ridic bradul în picioare. Câte un rând, unul câte unul, ajutat în această operaţiune şi de Ştefania, am ajuns la vârful bradului. Lipirea cercurilor între ele(cunoscătorii în origami ştiu) nu o puteam face singur deoarece trebuiau 4 mâini, şi eu am doar două.
Ştiu că mulţi sunt cei care nu cred că un om nevăzător nu poate face aşa ceva. Şi ştiu ei la cine fac referire, dar este o vorbă......"crede şi nu cerceta". Puneţi-mă la încercare şi voi demonstra că se poate....doar să vrei.

Lăsând "gurile rele" deoparte, să vă mai spun şi câte puţin despre ornamente. Cred că sunt făcute cam 60 de globuleţe, steluţe, omuleţi de zăpadă şi moşuleţi. Toate aşteaptă să fie agăţate în brad. La momentul actual nu mai am decât să aplic clemele în care să fie agăţate ornamentele. Fiind un brad origami nu poţi lega în el globuleţele precum la cel natural sau artificial.


Acum, pentru că totul este pregătit, nu îmi rămâne decât să îl pun la curier şi să ia calea Clujului. Căci acest brad a fost o provocare şi un dar pentru prietenii din grupul Solidaritate şi Empatie. Cei care sunt nerăbdători să îl vadă în realitate, şi de ce nu.....poate o să vină şi anul acesta Moşul, o dată cu bradul.
Ne întâlnim la Cluj şi facem o petrecere pentru bradul origami!

Intrăm și noi în rândul starurilor tehnologice

$
0
0

Astăzi e joi. Ziua când ne înoim noi. Zi frumoasă de toamnă. Soarele îmi bate, în fereastra dinspre est,mângâindu-mi obrajii  cu razele-i plăpânde.Deschid ochii şi îmi zic.....s-a făcut iarăşi dimineaţă.  Mă trezesc repede, deschid geamul, aerisesc putin, şi fac vreo 15 minunte, exerciţii de înviorare. Specialiştii zic că trebuie 30 de minunte dar făcute la "foc rapid"înseamnă 15. Aşa sunt eu, mai rapid din fire. Pun o cafeluţă, facută proaspăt, la ibric, şi o savurez privind către strada vedetelor.

Nu nu, nu sunt vedete de cinema, nici primari sau preşedinţi, sunt doar vecinii mei. Oameni simpli, dar care sau tehnologizat.  Deci tehnologia este vedetă. De la primul şi până la ultimul cetăţean, de pe strada pe care locuiesc, au în locuinţele lor, tehnologie de ultimă generaţie. Şi nu îi invidiez. Daaa, cred că aţi înţeles deja, eu incă nu fac parte din categoria unde tehnologia este vedetă. Aşa că, ce să mai aştept? Astăzi, în zi de joi, devenim vedete. Îmi voi înoi recuzita cu un televizor.


Unul smart, cu redare full hd, conexiune internet prin wireless, mufă usb pentru conectarea la PC, cu ecran led şi rezoluţie foarte bună. O să îl dau jos din suport pe bătrânul tv, şi o să îl las să îşi trăiască liniştit pensionarea, şi aşez smartul, că doar vrem modernizare nu?
Şi tot răsfoind, pagini şi iar pagini cu tot felul de gadgeturi, că drept vă spun,  multe mai sunt în oferta Stradait.ro, pe uşă intră, mai mult nervoasă decât veselă, soţia. Supărată nevoie mare! Nu mai avea conexiune la telefon. Izbind uşa, de parcă era ea de vină, mă întreabă cu juma de gură:
- Dar ce tot faci tu acolo? De dimineaţă tot caşti ochii pe monitor fără nici un rost. În loc să vii să mă ajuţi.....că nu merge telefonul. Ce fel de soţ eşti tu?
Cu inima cât un purice, căci era tare nervoasă, prind a murmura câteva cuvinte
- De dimineaţă călătoresc pe Stradait.
-Ce stradă, de ce mergi singur, dar unde-i strada aia?
O sută de întrebări pe secunde. Încerc să fiu cât mai explicit....
- Strada.....acolo unde tehnologia este o vedetă. Unde poţi să îţi cumperi gadgeturile de ultimă generaţie, de la televizoare, laptopuri, imprimante şi până la tablete, telefoane smart şi multe altele.
- Şi rujuri nu cumva are?
- Nu, şi acesta e un lucru bun. Am comandat un televizor, şi mai răsfoiam puţin prin magazin.
- Dar parcă ai zis şi de nişte tablete nu-i aşa? Ştii că nu mai merge telefonul, nu? Smartul nu se mai conectează.....Dacă mi-ai cumpăra o tabletă, chiar de este înainte de sărbători.....eu aş fi foarte fericită. Aş intra şi eu în rând cu lumea.

- Dar avem laptop, am luat un televizor smart, ce ne mai trebuie şi tabletă?
- Ştii.....acuşica plecăm la mama la ţară, să îi vedem pe cei dragi, şă deguşti tu tulburelul făcut nu demult.....ştiii....am o telenovelă.....de care nu mă pot despărţi....Şi mai ştii tu, dragul meu soţ, că laptop-ul este mai greu de cărat, mama nu are internet.....Cu tableta este altceva. Este uşoară, ţine bateria chiar şi şapte ore, şi poţi să cumperi conexiune internet şi doar pentru o lună.
Când am auzit cuvântul "o lună", am sărit ca "ars".
- O lună, de ce o lună? Stăm la ţară o lună? O lună la....mama soacră?
-Nu iubitule, doar am zis că se poate, doar atât.
Uite aşa, cu chiu cu vai, ma convins şi am luat tableta. Una Samsung tab Pro, cu autonomie mare, display de 10 inch, ca totul să funcţioneze perfect. Căci ştiţi voi......fă-i pe plac soţiei, şi o să te bucuri de viaţă.

Deodată, tot navigând pe Stradait.ro, îmi sare în ochi o imprimantă.
O "sculă" de generaţie nouă, color, cu imprimare laser, care scoate nişte poze de toată frumuseţea. Să pot tipări pe hârtie selfy-urile soţiei fără să mai vizitez fotograful. Aşa este my wife, doreşte întotdeauna doar câteva rujuri sau un fard două, parfum....dacă se poate 2 sau....3, şi acum sper să rămână la o singură tabletă şi o împrimantă.

Acum mă retrag de pe strada VIP-urilor tehnologice, căci cine ştie ce mai vedem. Şi ştiţi voi....."ochii văd, inima cere.....şi atunci cumperi.
Aştept dimineţile cu soare, sorbind cafeluţa, cu fereastra larg deschisă, şi.....mai navigând, pe furiş, pe tableta soţiei. Acum pot să spun că, cu ajutorul Stradait.ro, m-am alăturat şi eu vecinilor, pe
"strada în care tehnologia este vedetă".

Mergeți și votați pentru copiii voștri

$
0
0

Mai este o zi până vom decide soarta ţării. Statisticile spun că Iohannis este pe primul loc urmat de Monica Macovei şi ceilalţi.....poate că nu mai contează.
Dacă vă iubiţi copiii, nepoţii sau chiar pe voi înşivă, mergeţi la vot. Nu rataţi ocazia să îi arătaţi lui Ponta că mai există şi români în ţara asta.   O să spuneţi că  "de ce să votaţi?"
Am să vă dau câteva argumente:
De la începutul lui ianuarie va fi potopul taxelor şi impozitelor. Este deja în parlament lege cu măriri de taxe pe terenuri, locuinţe, măriri de impozite pe profit....creşterea inflaţiei.
Un alt argument este, viitorul copiilor şi nepoţilor. Exploatarea gazelor de şist vor împânzi toată ţara. Vor polua pânza de apă freatică. Va porni exploatarea de la Roşia Montană. Aici deja s-a dat aviz de mediu, cu toate că dosarul este incomplet. Deci fiind poluare.....vor scurta viaţa copiilor şi chiar a noastră.


Nu doresc a vă înşirui aici toate argumentele pentru care ar trebui să mergeţi la vot. Dacă nu sunteţi motivaţi să o faceţi, mergeţi şi anulaţi votul. Măcar aşa nu mai pot vota în locul vostru. Ar ieşi prea mulţi votanţi la numărătoare.
Eu unul am analizat toţi candidaţii şi m-am oprit la unul
Monica Macovei


O consider a fi cea mai compatibilă pentru funcţia de preşedinte. Cred că femeile, unele dintre ele, sunt mult mai puternice, luptătoare, cu greu le poţi convinge în anumite situaţii. Uitaţi-vă în Germania. Cancerala Angela Merkel, a adus ţara pe culmile civilizaţiei, legea este lege şi se respectă şi de cei în funcţie. Eu zic că ar fi bine să îi dăm o şansă şi doamnei Macovei.
Nu uitaţi
Mergeţi pe 2 noiembrie la vot, şi alungaţi hoţii din conducerea ţării.
Merită să ne mai dăm o şansă în ţara noastră!



Vedetă pentru o zi

$
0
0

Cu toţii ne dorim, de multe ori, să devenim vedete pe marile scene ale lumii. Dar nu este un lucru la îndemâna oricui să  realizezi acestă dorinţă. Copil fiind, cu mulţi ani în urmă, visam....visam şi iar visam. Eram impresionat de prezenţa celebrităţilor în lumina reflectoarelor
Dar iată că timpul a trecut, realitatea demonstrându-ne încă o dată, că nu oricine este sortit a fi vedetă pe o scenă în  aplauzele spectatorilor.

Derulăm timpul înapoi.....pînă la anii 90. Nu ştiu câţi dintre voi eraţi pe atunci locuitori ai acestor locuri. Dar vă mai amintiţi de"Școala Vedetelor"?
Un show care ne-a umplut inimile de bucurie şi ne-a îmbogăţit imaginaţia.... Vedeam tineri  dansând, cântând, făcănd mici scenete amuzante......anii de glorie 90.
Da, am dorit pe atunci să fiu vedetă, defilând în lumina reflectoarelor. Se întâmpla prin 95, când era în toi "Şcoala Vedetelor". Ce frumos, ce uimitor erau acele mici vedete.
Liceul forfotea, discuţiile erau foarte aprinse. "Ai văzut.....pe cutare? Ce bine arăta pe scenă....cutare, şi tot felul de bârfe sau mai bine spus aprecieri.

Nu a durat o veşnicie până când a venit şi ideea. Să organizăm în liceu o"Şcoală a Vedetelor". Vroiam să simţim experienţa trăită de o celebritate. Ştirea s-a extins rapid, tehnica telefonului fără fir. S-a format un juriu. Aici a fost mai dificil. Aveam nevoie de profu de muzică, de oameni cu experienţă în ale muzicii. Până la urmă s-a format şi juriul, urmând înscrierile. Era o ocazie unică de a simţi vraja care te cuprinde atunci când lumina caldă a reflectoarelor stă aţintită asupră ta, scoţând în evidenţă vestimentaţia, mişcările şi mimica feţei. Un real experiment. Concursul începea luni. Duminică, am exersat de la prima oră. Trezirea de duminică, a fos pe la ora 9. Daaa....cam târziu. Dar eram şi eu în ziua de relax. Soarele străbătea prin geamul de către stradă, mângâindu-mi blând faţa. În mintea mea, chiar şi în somn, erau doar versurile cântecului care trebuia să îl înterpretez în faţa juriului. Deschid ochii.....şi încep să murmur cuvintele......Pesemne că era şi din cauza razelor, care mă învăluiau, dând senzaţia că eram pe scenă. Şi cânt....şi cânt.....până m-am dezmeticit din aburii somnului. Măi fir-ar să fie. Spectatori nu, aplauze nu, juriu nici atât. După o scurtă cugetare.....am revenit "cu picioarele pe pământ". Brusc mă ridic şi direcţia spre baie. Aşa fac vedetele nu? Deschid uşa.....şi pof, mă loveşte lumina becului drept între "felinare". Parcă ma orbit cu totul. Eram foarte bulversat, dar nu ştiu de ce. Cred că erau emoţiile dinaintea spectacolului. Repede încerc să îmi fac toaleta de dimineaţă. Dar....să vezi şi să nu crezi.....în loc de pastă de dinţi, pe periuţă mi-am pus cremă de ras. încep procedeul de înlăturare a bacteriilor, dar ceva era în neregulă. Începuse-m să fac clăbuci la gură. Nu, nu.....nu era ceea ce credeţi. Era spuma de ras, umpluse gura de bulbuci. Şi cum eu, în timp ce sunt în baie mai şi cânt, vă închipuiţi ce senzaţie plăcută a fost. Vă spun aceste lucruri, ca să vedeţi cât sacrificiu este când vrei să devii vedetă.
Duminica a trecut pe nesimţite, deoarece ziua-ntreagă am exersat. Trebuia să dau ce este mai bun din mine, nu?
Seara am adormit devreme, oboseala spunându-şi cuvântul. De noapte nici nu mai spun cât de repede a trecut, lasând loc zilei de luni.  Mă aranjez repede, ca totul să iasă perfect. Becul din baie  mă învăluia ca un reflector, de parcă eram deja o vedetă. În scurt timp eram gata. Salut părinţii din mers, ies şi merg spre trotuar. Astăzi, îmi zic eu, o să merg pe jos. Sportul de dimineaţă te inviorează, te menţine în formă. Si drept vorbind, chiar aveam nevoie să fiu în formă. Ajung în dreptul cafenelei, mă opresc să savurez un ceai. Dau şi intru şi......luminile becurilor mă "lovesc" din nou precum reflectoarele de pe scena vedetelor. Deja începusem să intru în rolul de VIP. Mă despart şi de acest scurt popas, lăsând loc altor "vedete" să fie în centrul atenţiei în lumina becurilor din cafenea.
Proba muzicală începea la ora 10, aşa că zoresc pasul. Am ajuns,.....emoţiile deja îşi fac prezenţa. Inima plusa 100 bătăi pe minunt. Timpul trecea din ce în ce mai greu, aşteptând să întru pe scenă. Într-un târziu am auzit din culise....."să intre numărul şapte". Trec mână prin păr, să nu fie cumva zburlit, şi îmi fac uşor, uşor intrarea. Un covor roşu străbătea scena până în dreptul microfonului. Lumina câtorva reflectoare erau aţintite spre mine, făcându-mi intrarea cât mai fastuasă. Vroiau parcă să îmi străpungă faţa.
Ropote de aplauze mă învăluiau, făcându-mă mai curajos. Prinzând curaj, încep să îmi fac rolul de vedetă. Spun câteva cuvinte şi îmi fac rolul. Broboane de transpiraţie îmi străbăteau fruntea. Dar....în sfârşit am reuşit să termin versurile cântecului. Au urmat noi aplauze, care mă făceau să simt rolul de vedetă.
Mă retrag în culise, aşteptând rezultatul.....şi a venit. Nu este ceea ce doream. O notă mică, dar nu aceasta contează. Important este experienţa trăită. Stările care mă cuprindeau în timp ce îmi etalam talentul, emoţiile care îmi pătrundeau până în adâncul oaselor.

Aşa s-a desfăşurat o zi în "pielea" unei vedete, sub lumina blândă a reflectoarelor. Nu este uşor să fii vedetă. Să fii mereu în centrul atenţiei, să îţi poţi controla la timp acţiunile, să dai tot ce este mai bun din tine pentru a împresiona prin actul artistic fanii.
M-am reîntors acasă, la viaţa de om simplu, trăind încă , în amintirea acelui moment artistic, ajungând la concluzia că trăim zilnic o secvenţă  din filmul vieţii.

Să faceți și voi ca moș Ion

$
0
0



Astăzi, dragii lui Moş Ion, o să vă mai spun câte una, alta, despre timpul petrecut cu nepoţelul......ală mic şi năzdrăvan. Nu mai ştiu, căci sunt bătrân şi le cam uit, dar nu v-am spus de băiatul ală mare, care e plecat, departe, la oraş. A vrut să fie orăşean, să aibă unde lucra, unde da copii la şcoală.....să fie în rând cu lumea. Acesta nu este un lucru rău, dar este departe şi mă mai prinde dorul de el şi  de.....năzdrăvanul lui cel mic. Aşa sunt oamenii la o vârstă mai înaintată, vor să fie iar copii.
Dar iată că, acuş vine iarna, şi gerul încet, încet îşi va face prezenţa. Şi nu că ar fi un lucru ce nu îl ştiţi, dar moşul o să cam ducă dorul nepoţelului. Este aşa de departe, încât, nu poate veni pe timp de iarnă la bunul Ion. Aşa că, având o mică vacanţă,  de o săptămână, va veni, la ţară, să se mai dezmierde, acum toamna. Soarele încă mai are putere să mângâie feţele oamenilor, aşa că cel mic se poate juca în voie în locul lui de joacă.

Am amenajat, împreună cu fiul, in livada de lângă casă, un loc de joacă pentru cel mic. La oraş ştiţi cum este. spaţii unde să se joace copii sunt multe, dar timpul este destul de scurt, iar cei mici sunt nerăbdători să meargă la jocurile preferate. Nu este ca în timpurile mele, când ne jucam pe uliţele satului prinsa sau ascunsa, copii sunt mai inventivi, mai năstruşnici şi dornici de a cunoaşte lucruri noi. Oricât ar dori fiul meu să îşi organizeze timpul, astfel să aibă cât mai mult timp de petrecut alături de ştrumf, niciodată nu a reuşit. Atunci ce era de făcut? Am pus cap la cap toate părerile şi s-a gasit soluţia. O soluţie inovatoare, în care copilul să se simtă în largul lui, să îl pot vedea şi eu, bunul, cum se joacă......şi de ce nu, să mă mai joc şi eu cu el, măcar în amintirea copilăriei mele.
Decorurban.ro este soluţia pe care o căutam. Ne-a ajutat să amenajăm în livadă un loc de joacă special, astfel încât cel mic să se simtă în largul lui. Năzdrăvanul, a fost atras de mic, când abia zicea mama, de vaporaşe, castele, avioane. Îmi amintesc bine când zicea......"bu..bu....vleau v...polu şi vionu". Cu ajutorul
"echipamentelor tematice"am amenajat un orăşel cu căsuţa tematică, vapor


pentru că este pasionat de vaporaşe, imaginându-şi tot timpul călătorind pe un vapor ca cel al piraţilor din Caraibe. Să îl vedeţi voi....când este piticul la cârmă, când strigă comenzile, ce mai....activitate nu glumă. Când ajunge la mal cu vaporul, imaginaţia lui fiind nemărginită, străbate ca fulgerul până la
panoul pentru escaladă
 Se agaţă de prizele speciale pentru copii, prinse cu şuruburi şi piuliţe gheară, se trage în mâini, pe frânghia de pe al doi-lea panou, strigă, oftează, ajunge în vârf, ţipă de bucurie.....şi coboară în partea cealaltă. Într-o clipită ajunge în  castel spunând că acolo este în siguranţă. Se baricadează, fiind gata de a se lupta cu orice duşman. Cum v-am spus, este un năstruşnic, cu o imaginaţie bogată. De multe ori mă lasă "gură cască" la întrebările pe care mi le adresează, iar dacă nu găsesc răspuns zice că "dacă erai copil ca mine, sigur ştiai răspunsul". Stau, eu om bătrân, la "masa de şah" 


 
adusă de fiul meu odată cu amenajarea locului de joacă, din capătul livezii, şi mă uit mirat câtă acţiune. Câteodată dau să mă ridic, să merg şi eu să îmi amintesc de clipele copilăriei. Ei şi ce dacă sunt bătrân? Ce credeţi voi.....că nu mă mai ţin picioarele? Dar cum doresc a mă ridica....aşa mă aşez la loc. La masa de şah, făcută de cei de la Artdecor, din lemn solid, cu două bănci, aşteptând cu nerăbdare o partidă cu vecinul.
După o zi aşa de veselă, urmează relaxarea de după amiază. Şi unde se poate relaxa ştrumful decât în leagăn? Când se simte istovit de călătoria cu vaporul sau de căţărare, de apărarea castelului de răufăcători, vine tiptil tiptil şi mă ia de mână. Vreau nu vreau merg la"leagănul cu frânghie" 


agăţat de creanga nucului. Acesta a fost conceput de specialiştii Artdecor pe un cadru metalic, dar noi am preferat să prindem sfoara de o creangă groasă din nuc.  Încalecă nepoţelul pe suportul din lemn şi eu îl leagăn până când i se fac ochii din ce în ce mai mici, până aproape se închid. Semn că ziua de joacă a luat sfârşit.
Merg cu ştrumful să doarmă puţin, şi cât timp Moş Ene are grijă de el, dau fuga în livadă şi mă aşez eu în leagăn, că poate va veni somnul şi la mine.  Dar ştiţi.....bătrâneii îi prinde somnul destul de greu....

Acum, că veni timpul să închei povestea mea, vă dau un sfat, căci sfatul bătrânilor a fost întotdeauna apreciat în lumea-ntreagă. Dacă vreţi un spaţiu de joacă pentru cei mici, aproape de casă, cu tematice specifice imaginaţiei copilului vostru, căutaţi pe Decorurban.ro, şi sigur veţi putea amenaja un loc de joacă mult dorit de cel mic, şi....de ce nu...şi de cei mari.

Povestea de viață a Aspartamului

$
0
0





Aspartamul......cine este el?
Dacă îl întrebi, o să îţi răspundă...."Aspartam este numele meu.....şi sunt dulce, dulce, dulce.  Am o poveste frumoasă, romantică, dar și plină de suspans si de succes. Sânt produsul științei. Dacă nu era ea, eu nu mă nășteam... Ce minunat!

Eu m-am nascut în pântecutul cald al mămicii mele, bacteria modificată genetic. Când m-am născut, ursitoarele mi-au menit să devin o armă biologică împotriva oamenilor, dar apoi au început să mă folosească şi în tot felul de alimente gustoase. În toate gumele de mestecat, bomboanele pentru respiratie şi în multe dulciuri şi băuturi carbogazoase. Mi-au dat o mulţime de nume, care mai de care mai pompoase, ca să stârnească curiozitatea. Mă numesc Nutra Sweet, şi Equal, cred că aţi auzit şi de Spoonful sau de Equal-Measure, Canderel, Benevia, chiar şi Neotame îmi mai spun unii. Foarte "benefic" sunt pentru copii şi  mai ales în curele de slăbire, pentru că acolo unde sunt eu, zahărul este eliminat. Sloganul meu: Sugar free!

Sunt foarte popular în tot globul pământesc. Aproape că nu există aliment în care să nu fiu prezent. Mă bucur când mă savuraţi în sucurile dietetice sau în guma de mestecat, când îndulciţi cafeluţa, şi nu cred că există dulciuri care să nu se bucure de dulceaţa mea.
Dar să vă spun că de multe ori am fost confundat cu efectele negative ale mercurului din vaccinuri, cu iodul din sare şi chiar cu fluorul din pasta de dinţi, şi lista poate continua. Nu este drept să mi se întâmple mie, aspartamul, una ca asta!
Mai jos o să vă detaliez toate realizările mele, făcute de-a lungul timpului. Şi credeţi-mă că nu a fost simplu.
Am multe "realizări".....cum ar fi:
 -vă ofer tendinţe de suicidare,  şi un pic de schizofrenie, doar un pic. Şi dacă crezi că nu este de ajuns....ofer şi  moarte subită. Știi tu, consumatorule, că pot vătăma creierul tău, iremediabil? Mai ştii că.....devii agresiv tot din cauza mea? Sau că eu cresc incidenţa dezvoltării cancerului, de orice natură ar fi el? Şi mai am o realizare.....de nota 10.....defectele apărute la naştere sau chiar avortul spontan. Mai ştii că tu poţi deveni şi dependent? O să vrei să mă înghiţi tot timpul. Iar dacă nu mă ai prin preajmă, o să devii depresiv. Îţi pot da şi un ulcer peptic, că doar pe lângă atâtea "realizări" una în plus nu strică. Dacă mai ai şi copii, să ştii că pe ei nu i-am uitat. Pot să fac boala aia.....numită hiperactivitate, de nu o să mai poţi linişti copilul niciodată.



Nu ştiu dacă am putut să vă mulţumesc cu realizările mele, dar să ştiţi că în timp voi putea să fac şi mai multe.
Şi era să uit să spun în curiculum vitae.....pentru că sunt pe un blog despre dializa renală, să ştiţi că chiar şi voi care faceţi dializă, puteţi să "beneficiaţi" de aceste "beneficii", ba chiar la voi o să fie mult mai rapide.
Gata, cred că am spus destule despre mine, aşa că voi să decideţi daca da sau dacă nu Aspartam.


Câteva lucruri pentru un decor urban reușit

$
0
0


Astăzi, Moş Ion, o să vă povestească lucruri frumoase, de care o să îmi amintesc mereu. Să vedeţi, dragii moşului, cum stă treaba.  Ştiţi voi.....toamna  e cam pe sfârşite, frigul nu mai întârzie mult şi noi oamenii din Străjerul de sus ne ajunăm pe lângă casă. Că de.....recoltele le-am băgat în hambare, am pus de-ale gurii în beciul casei, de toate am făcut. De acum nu ne rămâne, nouă celor trecuţi de o vârstă, decât să ne adunăm la gura sobii şi să povestim amintirile vieţii. Cât grâu ai băgat în hambar, ce o să semeni anul viitor, poveşti din tinereţe, acestea sunt poveştile spuse la şezătoare.

Aşa suntem noi bătrânii, nedespărţiţi de glia strămoşească. Am rămăs aici, în satul părintesc de unde nu o să plec decât atunci.....dar să nu vorbim despre aste lucruri. Numai fiul meu, bătul-ar vina, a plecat la oraş.  Că zice el, a vrut o viaţă mai bună, să se modernizeze, să lucreze în fabrică, să poată duce copii la şcoală. Nimic de zis, frumoase gânduri. Dar eu, om bătrân, îmi plânge inima de dorul lui şi a nepoţincului cel mic.
Dar iată că, terminând muncile câmpului, am zis eu în mintea me, că tare ar fi bine să merg la fiul meu. Este el departe, dar cu voinţa mea o să merg şi pe lună dar până in colţul ţării.....este o nimica toată. Şi mă pornii într-o vineri, pe jos, până la gară. Că nu vă spusei....nu am mers cu autobuz sau alte maşinării, căci îmi este tare teamă. Nu vedeţi câte nenorociri se întâmplă pe drumuri?
Am ajuns cam devreme în gară, aşa că timp de o oră mi-am aruncat ochii pe ici pe colo, să mai cunosc şi eu lumea.  Într-un târziu veni şi trenul. Mă urcai, şi drumul Maramu.....
Timpul trecu el destul de repede, că bătrân fiind, şi cum mă legăna trenul, am dormit aproape tot drumul. Noroc că mă trezii cu vreo zece minunte înainte de a ajunge la destinaţie. Îl văd pe băiat, stând şi numărând vagoanele, căutându-mă. Cobor, ne strângem în braţe, şi începem să povestim. Singurul lucru de care am fost supărat e că nu l-a adus pe ştrumf să îl strâng şi pe el în braţe. Dar m-am liniştit când mi-a zis că o să îi facă o surpriză. Că nu i-a spus nimic despre venirea mea.
Ajunşi, batem la uşă, şi deschide un prichindel. Când mă vede.....zdup în braţele mele....şi începe....
"Ce mi-ai adus? De ce nu mi-ai spus că vii? Vrei să mergi cu mine în parc?"şi nu mai ştiu câte şi mai câte. Dragul de el, mi-a fost aşa de dor de el..... Seara a trecut pe neştiute, ne-am jucat, ne-am povestit şi altele.

 A doua zi, fiul pleca la muncă iar eu rămân cu cel mic. Mi-a propus să merg în orăşelul copiilor şi să ne jucăm. Zis şi făcut.....Îl iau de mânuţă şi plecăm nerăbdători spre locul de joacă. Străbatem agale aleile străjuite de trandafirii frumos coloraţi, care încă mai zâmbeau în razele soarelui, de am şi zis în mintea mea că parcă este în rai. Aşa era de frumos. Pe lâgă rigolele cu flori stăteau parcă în aşteptare
"băncile" 


 cu suporţi metalici şi material lemnos, frumos aranjate, luceau de parcă erau montate atunci. Drept că m-aş fi aşezat puţin pe ele, dar ştiţi.....ştrumful nu avea răbdare. Nu durează mult şi ajungem în locul special amenajat pentru copii. Arăta precum un oraş din basm. Peste tot, în culori aprinse, de basm, erau aranjate
"echipamente tematice"  pentru cei mici. Căsuţa Castel sau omidă, vaporul era la doi paşi mai încolo, toate făcute pentru a stimula imaginaţia copiilor. Şi mă gândeam eu....ce m-aş juca şi eu un pic, că doar ce mai contează vârsta? Când vezi aşa minunăţii, nu rezişti fară să nu intri puţin.

Deodată ştrumful mi se smulge din mână şi.....dă fuga în  căsuţa tematică vapor.
Întotdeauna se visează un marinar plutind cu vaporul pe valurile mării, aşa cum a văzut el la televizor. Şi dăi şi strigă, comandă şi execută, era tot o activitate. Nu rata nici o clipă din meseria de căpitan pe navă. Mă chema să vin să îl ajut să execute ordinele, dar eram prea mare ca să pot face asta. Locul de joacă era pentru copii nu, pentru bunici.
Dar vedeţi voi.....cei de la Artdecor sau gândit şi la cei mari, când au făcut lucruri pentru decorarea oraşului. Au făcut lângă locul de joacă şi câteva mese de șah,unde părinţii şi bunicii care vin cu cei mici la joacă, să facă o partidă de şah. Aşa că iau şi eu un loc la o masă, şi încep să o studiez.....



Făcută din beton, cred că este făcută manual, din ciment alb şi marmură, semn că va rezista mult timp. Deasupra, pe blatul mesei, are montată o tablă de şah, făcută din pătrăţele de 5 centimetri grosime, din mozaic. Foarte interesantă ideea......64 pătrăţele, albe şi negre, din mozaic vopsit, pe care să joci şah. Dar ce fac eu, moş Ion, dacă nu ştiu să joc? Cu siguranţă o să învăţ şi o să îmi cumpăr şi eu o masă de asta, să o aşez în livadă,  unde voi face un joc cu vecinul Stane.

Cum stăteam eu acolo, cât de cât să mă prindă somnul, vine ţâncul într-o fugă şi îmi spune că vrea să îl dau în
"leagăn".

Merg, că  doar ce aveam să fac. La câţiva metri străjuiau leagănele. Se urcă  el, prichindelul, pe suporul din lemn şi încep să il leagăn încoace şi incolo. Între timp, încep a studia modul în care era făcut. Doi suporţi metalici, rezistenţi, de care erau prinse două frânghii groase. Exact cum aveam eu când eram copil, numai că frânghiile erau prinse de creanga unui nuc. Îl dau eu cam o juma de oră în leagăn, dar pe urmă îi veni somnul. Căsca şi iar căsca, de nu se mai putea. Aşa că am luat drumul spre casă. Încet, încet, am ajuns. După o zi cu multă activitate.....urmează un somn dulce, nu?
Culcă-i nepoţelul în aşternutul lui moale şi am aşteptat să vină restul familiei. De cum a intrat pe uşă băiatul, am început să îi povestesc ce am văzut în parc. Despre echipamentele tematice, despre leagăne, balansoare, şi......bineânţeles, despre masa de şah. Vroiam să ştiu şi eu, om bătrân, de unde o pot cumpăra, de cine este făcută......şi am aflat.
Este făcută de specialiştii în decoruri urbane Artdecor, cei ce au o experienţă de 12 ani în amenajarea parcurilor, străzilor şi locurilor de joacă. Au un portofoliu bogat, de la bănci stradale, mese de şah exterioare, staţii de autobuz,, până la echipamente de joacă pentru copii şi echipamente fitness pentru exterior. Toate acestea, mi-a spus fiul, se pot găsi pe www.decorurban.ro   cei ce vor să facă copii fericiţi.....dar şi pe bunicii lor.
Iată că, timpul a trecut, oraşul l-am vizitat în lung şi-n lat,văzând multe lucruri frumoase, am mers în parc cu cel mic, dar a venit timpul să plec la căsuţa mea. Aştept cu nerăbdare ziua în care ficiorul, ăsta al meu, îmi va cumpăra şi mie o masă de şah, de aceea care am văzut la ei în oraş. Am rămăs cu gândul la ea.....şi la toată familia rămasă acolo. Dar ce să-i faci......soarta omului nu o poţi schimba.....nici din ţaran să faci orăsean.

Vă las cu bine, dragii moşului, până voi veni iarăşi cu o nouă povestioară de-a mea.

Cu ochii pe Elefant .ro de Black Week

$
0
0

E noapte iar, şi somnul nu vrea să îmi mai fie prieten. Stau şi îmi revizuesc gândurile de peste zi, le pun în ordine, făcând planurile pentru mâine şi pentru zilele care îmi vor fi sortite. Nu....nu...nu sunt în depresie, dar starea mea de sănătate mă determină să gândesc aşa.

Sunt o fire optimistă, cu chef de viaţă, cu mult curaj.  Visez să am o familie, doi copii şi.....o situaţie financiară mai bună.  Acesta  imi este profilul meu de blogger dializat.
Situaţia financiară, ma făcut, de-a lungul timpului să mă "restrâng" la anumite cheltuieli.  Ce poţi să cumperi din bani puţini? Nimic. Nu poţi cumpăra parfumul dorit, nici telefonul  smart, nici televizorul şi nici......şi nici.....lista e foarte bogată. Aşa că am învăţat o regulă:
Strângi bani tot anul şi cumperi de Blackfriday.
Este o soluţie numai bună pentru mine. Nu mă pot deplasa prin market-uri sau alte magazine cu electronice sau îmbrăcăminte, aşa că comenzile online sunt un "chilipir" la îndemâna mea.
 


Un magazin online de care m-am ataşat, dacă pot spune aşa, este
Elefant.ro .
Sunt client fidel, urmăresc newsletterele, astfel că ştiu tot timpul de reducerile din magazin. Aşa s-a întâmplat zilele trecute, şi acum vă spun şi vouă, când am citit un e-mail. Curios cum sunt din fire....deschid şi citesc:
" Elefant.ro sărbătoreşte Black Friday pe 21 noiembrie 2014 şi Black Week între 21 şi 30 noiembrie 2014"
Aceasta este clipa pe care o aşteptam de un an de zile. Nu o voi rata. Am aşteptat 12 luni pentru a-mi face bucuria de a avea un telefon bun,un parfum de firmă şi....multe cărţi electronice. Vă daţi seama......timp de o săptămână preţurile "intră la apă"?
De vrei să cumperi ceasuri sau cărţi si ebooks, parfumuri sau genţi, de eşti pasionat de fashion. Jucării pentru cei mici, telefoane, IT şi electrocasnice, dacă vrei să îţi înoieşti "gardroba". Dacă vrei să amenajezi casa, în categoria Home Deco ai totul la îndemână, în produsele Bebe şi copii poţi descoperi lucruri care să îţi fie de mare ajutor în creşterea bebeluşului. Şi toate acestea la un preţ foarte mic.

Am analizat bine produsele care sunt propuse pentru reduceri, şi le-am notat într-o agendă. Ca nu cumva să uit numele sau detaliile tehnice. V-am spus că îmi doresc performanţă.
Am răsfoit categoria de telefoane 
câteva ore. Cum puteam să mă decid, când oferta este aşa de variaţă? Telefoane originale de la toţi producătorii de pe piaţa internaţională. Care mai de care mai inteligent, cu cameră de 12inch, conexiuni în timp real cu prietenii pe site-urile de socializare, autonomie mare.....tehnologie de ultimă generaţie.
Până la urmă.....m-am decis şi am adăugat în wishlist un
Smartphone 625 Lumia.


Performanţă la un clik distanţă. Are windows 8, procesor dual core, tehnologie 4g, autonomie mare în convorbire, şi cred că şi voi aţi fi curioşi să ştiţi ce preţ are.  În comparaţie cu alte oferte de pe net, este un preţ foarte atractiv. Dar vă gândiţi......când o să fie reducerile de Black friday?

De mult timp am dorit un  parfum ,unul seducător, care să stârnească invidia oricărui trecător. Cum să mă pot decide când ai o aşa mare varietate? Apa de toaletă şi apa de parfum, seturi ce cuprind diverse cosmetice, de la branduri ca  Dior, Chanel, D&G, Armani, Givenchy, Gucci, Hugo Boss, Nina Ricci, Nino Cerruti, Paco Rabanne, Thierry Mugler, şi lista continuă, atât pentru sexul feminin cât şi pentru cel masculin.Dar îmi adusese-m aminte că am "mângâiat" simţurile mele olfactive cu aroma unui parfum deosebit. Era un Gaultier, cu o aromă de chihlimbar, completată de esenţa delicată de vanilie, un parfum persistent care poate fi folosit la orice ocazie, pe tot parcursul unei zile. L-am adăugat în wishlist şi pe acesta, aşteptând reducerile din black week.   


Şi dacă tot v-am spus că cititul pentru mine este o relaxare, o pasiune, ce era să fac? Să las categoria cu cărţi neobservată? Cu siguranţă nu s-a întâmplat aşa.  Cu o colecţie impresionantă, de cca 18 000 de titluri şi bestseller-uri, cărţi pentru copii, şcolare,ficţiune, gastronomie,literatură contemporană, casă şi grădină, cu autori recunoscuţi în întreaga lume, cu preţuri foarte mici, un everest al cărţilor online. Nu am rezistat.....şi am adăugat.....un Paulo Coelo, Păzitorii timpului de Pol Anderson, Egiptul faraonilor de Cohen, nici de Umberto Eco nu am uitat....dar mă opresc, că altfel scad rezervele financiare. 



Avantajul este că, transportul costă doar 9,99 lei, chiar dacă comanda depăşeşte o anumită greutate. Şi unde mai pui că dacă cumva te răzgândeşti, poţi returna comanda în termen de 30 de zile, fără să plăteşti nimic. Ai posibilitatea, atunci când cumperi, să deschizi coletul în faţa curierului, ca să vezi dacă produsele comandate sunt în regulă. Un plus de siguranţă pentru clienţi.
Vă invit şi pe voi, dacă vreţi să prindeţi ofertele de Black friday, pe Elefant.ro, şi timp de o săptamână vă veţi putea "delecta" cu preţuri mici şi.....foarte mici.


Viewing all 105 articles
Browse latest View live