Iată că luna august este pe sfârşite, însă natura nu dă semne de intrare în hibernare. Este încă vreme bună de călătorii în inima munţilor noştri. Avem multe locuri frumoase, care aşteaptă să fie vizitate, iar altele să fie descoperite. Toată lumea, sau aproape toată lumea, a auzit de Babele, de Caraiman, de munţii Făgăraş, şi lista ar putea continua...., dar nu ştiu câţi cunosc vârful Nemira. Zona este deosebit de frumoasă, foarte puţin umblată. Pădurea alternează cu golul alpin în mod ideal astfel că este o plăcere să o descoperi, şi de ce nu să "te căzezi câteva zile în înima munţilor.
Nu ştiu dacă ar fi bine să vă detaliez mai mult despre această zonă, dar aş vrea să fac o provocare.
Cine doreşte, cine cunoaşte zona, sau cine are instinct de supravieţuitor, este binevenit. Nu aş numi acest lucru un concurs, ci este doar o activitate între prieteni. Se numeşte Supravieţuire în munţii Nemira.
De ce supravieţuire?
Cu sute de ani în urmă, oamenii, ţăranii români, erau nevoiţi, forţaţi de împrejurări, şă se adăpostească în munţi. Fugeau de acasă cu ce apucau să prindă. Hainele de pe ei, ceva de mâncare, şi câte odată şi un animal din bătătură.
Haideţi să vedem, să retrăim, măcăr în mică măsură, acele situaţii. Să simţim pe propria piele cum se poate supravieţui în pădure.
Plecarea va fi de la poalele munţilor, din Valea Uzului. Până acolo se poate merge foarte bine chiar şi cu o dacia Logan.
Ca şi echipament, este acceptat un singur cort. Acesta să fie mai mare, atât căt să putem prânzui în el în caz de vreme rea. De dormit ne vom învăţa să dormim în colibe de frunze acoperite cu crengi şi iarbă. Aşa se spune că petreceau şi cei fugiţi din calea cotropitorilor. De acum este mai rece noaptea, aşa că să vă luaţi şi câte o pătura. Ca şi îmbrăcăminte, să vă echipaţi cât se poate de uşor. Drumul este lung şi anevoios şi orice greutate în plus îngreunează ascensiunea spre vârf. Găsiţi pe Magazinul online Kaki.ro o gamă largă de îmbrăcăminte numai bune de purtat în aceste condiţii. Vă recomand
pantaloni 3 în 1
pentru o utilizare şi ca pantaloni scurţi în caz de căldură mare, tricouri din bumbac, un pulover şi o jachetă în caz că este mai rece către vârf. Să încercăm să ne limităm cât e posibil. Însă să nu uitaţi că bocancii
sunt ideali pentru munte, nu adidaşi sau sandale.
Ca şi hrană, să luaţi strictul necesar. Nu conserve, nu mici şi grătare. Vom învăţa să supravieţuim. Sunt coapte fructele de pădure, vom prinde peşte în râurile din apropiere, vom cauta ciuperci comestibile. Se admite pâinea, cartofii cruzi şi de ce nu o şunculiţă, pentru a schimba gustul cartofului copt în jar. Toate acestea le puteţi pune într-un rucsac. Pe lângă toate acestea să nu uitaţi de o gamelă pentru apă. Ne vom învăţa să găsim îzvoarele cu apă. E bine de avut şi
un cuţit
pentru că este necesar la pregătirea hranei. Un toporaş îl vom lua pentru toţi. Ne va ajuta la procurarea de lemne pentru foc, este de nelipsit din echipamentul de supravieţuire. Şi că tot spusese-m de foc.....să luaţi şiceva de aprins un foc. Vă recomand chibriturile impermeabile şi antivânt. Nu se udă şi se pot aprinde şi când bate vântul. În caz că nu se va putea aprinde un foc pe timpul nopţii, pădurea trebuie protejată, să vă procuraţi şi o lanternă. Vă recomand o lanternă cu leduri şi agăţătoare, pentru o utilizare eficientă.
Eu v-am făcut câteva recomandări, căci la Kaki.ro găseşti tot ce doreşti în materie de articole militare, pentru supravieţuire, dar dacă o să aveţi şi alte adăugiri puteţi veni cu idei şi vom completa recuzita. Aştept să vă faceţi anunţată participarea printr-un mesaj în secţiunea de contact, şi vom stabili, de comun acord, ziua plecării.
Haideţi să retrăim istoria, să iubim muntele, să respectăm pădurea, cea ce a adăpostit in caz de primejdie pe străbunii noştri, pe cei ce au scăpat ţara de cotropitori.